Юбилейната нощ на музеите и галериите вече е тук. Десетото издание на най-живото пловдивско събитие стартира днес с изключително разнообразна програма от платформите „Музеи и галерии” и „Град и публични пространства”. Вечерта Пловдив ще кипне от хора и събития. Те стартират в 19ч. и приключват в един след полунощ. В програмата и за двата дни са включени над 120 събития, които ще се случат в 90 пространства и ще съберат под тепетата над 500 артисти. Днес врати отварят 27 музеи и галерии, а утре са включени клубовете, читалищата, книжарниците, ателиетата и театрите. Предвидени са и 11 детски събития.

Специалната юбилейна програма на фестивала стартира довечера на шест знакови локации- Капана, кино Космос, тютюневото градче, Отец Паисий, неоготическата евангелска катедрала на Сахат тепе, училището по дървообработване. Там работите си представят Пиер Бисмут, Рада Букова, Лъчезар Бояджиев, Иржи Франта/ Давид Бом , Десислава Димова, Крейг Хевънс, Мишел Найсмит, Карл Палм, Камен Стоянов, Стелян Стелянов, Лорънс Вийнър, Регионална задруга на майсторитe. Изключително интересно е събитието от 19ч. в Евангелската църква. Там ще се състои рецитал на жестомимичен език. Проектът на Рада Букова се казва Прекосяване на пустинята.

Ако имате нужда от съвет или информация- ще ги намерите на двата пункта на Нощта. Единият е ситуиран край Градската художествена галерия, а другият е в емблематичния библиобус, намиращ се на паркинга на Тримонциум.

2 comments

 • Comment Link vente en ligne de telfast vente en ligne de telfast Юли 24, 2023

  At this moment I am ready to do my breakfast, later
  than having my breakfast coming over again to read more
  news.

 • Comment Link Clomidu 40 mg Clomidu 40 mg Юли 31, 2022

  DOĞAL ANTİBİYOTİK ŞURUP YAPIMI 1. 10 g kekik, 10 g nane,
  10 g toz zencefil, 5 g papatya üzerine 300 cc kaynar su eklenerek 5 dk demlenmeye bıraktık, süzdük.

  2. 10 g havlıcan ve 5 g karanfil parçalanarak 5-10 dk kaynattık, süzdük.
  3.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…