"Болеро" - един от най-ярките спектакли на балет "Арабеск", останали в наследство от легендарния хореограф Маргарита Арнаудова, ще оживее  на Античния театър под съпровод на оркестъра на Пловдивска опера на 8 септември oт 20:30 часа. Спектакълът по музиката на Равел не слиза от афиша на  "Арабеск" от премиерата си през 1987 г. и е "обиколил света" с многобройни турнета. Маргарита Арнаудова е директор и художествен ръководител на балет „Арабеск”  от 1974 година до смъртта си през 1994 г. като изгражда неповторимия образ на тази единствена за България трупа, която се занимава с развитието на съвременния танц. Тя е автор на хореографията на над 60 балетни спектакъла. Нейни творби са сред най-големите успехи на балет “Арабеск”, но и на оперно-балетните театри в София, Русе, Варна, Пловдив, Стара Загора.

Същата вечер зрителите ще се насладят и на „Кармина Бурана” от Карл Орф. Произведението е запазена марка на Пловдивската опера вече 27 години - от първото й изпълнение именно на Античния театър през 1988 година. Новият мултимедиен спектакъл е по хореографията на настоящия директор на „Арабеск” – Боряна Сечанова. Танци, визия и светлинно шоу подчертават ироничността на средновековните текстовете, отразена и в музиката на Карл Орф.  Колоритността на костюмите и професионалното изпълнение правят спектакъла едно наистина великолепно изживяване. Соловите партии ще се изпълнят от сопраното Диана Василева, тенорът Стоян Даскалов и баритонът Михаил Пулиев, а на сцената освен трупата на „Арабеск” ще се качат и хористите на Пловдивска опера.  Оркестърът ще бъде дирижиран от маестро Йонг Чил Лий от Южна Корея.

Билети за „Болеро” и „Кармина Бурана” се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Дата: 8 септември

Начало: 20:30 часа

Античен театър, Пловдив

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…