Двойна премиера готви Държавна опера-Пловдив за началото на новия музикален сезон. На 2 октомври от 19 часа зрителите ще се насладят на едноактните опери «Селска чест» от Маскани и «Палячи» от Леонкавало, които са обединени от режисьорската концепция на доц. Нина Найденова. Класическата формула – “извършване на престъпление от любов” е представена в спектакъла от различни гледни точки и позиции. Действието се развива на едно и също място – Сицилия, земята на Честта, но е пречупено през погледа на Жената и през погледа на Мъжа. Внушение правят и гигантски кукли в мащаб 1:20, които се извисяват над изпълнителите на сцената. 

Диригент на премиерния спектакъл е маестро Диан Чобанов, който е поканил тенора с международна слава Камен Чанев. Останалите партии са поверени на Мариана Панова, Таня Иванова, Стоян Даскалов, Михаил Пулиев,Петър Данаилов, Валерия Мирчева, Светлана Иванова и Марк Фаулър.

«Селска чест» и «Палячи» са ярки представители на италианския веризъм, за който са характерни използването на сюжети от живота на обикновените хора и стремежът за пресъздаване на действителността. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите са на Николина Костова-Богданова, а хореограф на балета е Боряна Сечанова.

Билети за „Селска чест” и „Палячи” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…