Най-известната оперета от създателя на този жанр Жак Офенбах - "Хубавата Елена" ще оживее на Античния театър на 15 септември от 20 часа.  Пловдивска опера и Музикален театър "Стефан Македонски" канят зрителите на пътуване към Древна Елада, където богове и смъртни преплитат власт, разум, мъдрост, любов и прегрешения. Така, както ги е "видял" преди 150 години и Жак Офенбах с неговата "версия" за избухването на Троянската война - станала символ на любовта между Елена и Парис. Древната сцена великолепно се вписва като естествен декор в действието. В ролята на Елена и Парис ще видим звездите Валентина Корчакова и Пеньо Пирозов, а оркестърът на Пловдивска опера ще бъде дирижиран от Юли Дамянов. Това е десетата постановка на "Хубавата Елена" в историята на Музикалния театър, който пристига в Пловдив с цялата си трупа.

Билети за "Хубавата Елена" се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…