Спектакълът РАЗОБЛИЧИТЕЛИ не е хореографска творба, базирана на фантазия – той е създаден на основата на реални събития, които стигат до скандална развръзка в съда през 2013 г. в Швейцария

Какво се крие под маркетингово изобретените образи на корпорациите, чиито продукти консумираме всеки ден? – това е въпросът, около който се завъртва сюжетът на спектакъла РАЗОБЛИЧИТЕЛИ, част от програмата на ONE DANCE WEEK 2015. В две поредни вечери, на 23 и 24 октомври, публиката ще има възможност да се срещне за първи път с чешкото театрално студио FARM IN THE CAVE, известни с подхода им работа – винаги плод на дълъг лабораторен изследователски процес и синтез от различни жанрове като драматичен театър, танц, физическа инсталация, музикален театър. Билети за спектаклите са вече в продажба на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

Спектакълът РАЗОБЛИЧИТЕЛИ не е хореографска творба, базирана на фантазия – той е създаден на основата на реални събития, които стигат до скандална развръзка в съда през 2013 г. в Швейцария. Спектакълът поставя много въпроси за влиянието на корпоративните лобистки практики върху демократичните принципи на западните общества. Световно известна хранителна верига внедрява свой човек сред група млади активисти. Шпионинът симулира интерес към каузата на групата, докато предава лична информация за членове на групата и на техните симпатизанти на корпорацията. Тази информация е свързана с все още неразкрити убийства на членове на работническия съюз на корпорацията в страни от третия свят. 

В представлението са ползвани буквални цитати както от разказите на жертвите, така и от изявленията на корпоративните лобисти, с които артистите се срещат в Брюксел. В този проект Вилиям Дочоломански, режисьор и хореограф на компанията, прави прецизно разследване на един свят, в който глобалните играчи безнаказано играят по свои правила в абсолютно нарушение на човешки и административни закони. 

Международното театрално студио FARM IN THE CAVE e създадено в Прага. Фокусът на работата на компанията е изследването и развитието на възможните средства на сценичната артистична изразност. Спектаклите им смесват елементи от различни жанрове като драматичен театър, танц, физическа инсталация, музикален театър, и винаги са плод на дълъг лабораторен изследователски процес, който се занимава с предаването на човешкия опит извън думите и отвъд границите на обичайното разбиране. Проектите им са свързани с културите на малцинствата, с изкуството на музиката и физическата експресия; сайт-спесифик инициативи, които изследват атмосферата и фактите, свързани със специфично място. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…