Петното на Роршах представя Jazz & Jokes - концерт-спектакъл с любимците от Народния театър: Цвети Даскалова, Теодор Елмазов и Пламен Пеев и джаз виртуозите: Васил Пармаков - пиано, Веселин Веселинов-Еко - бас

Повече от час джаз хитове и шеги. Гегове и песни. Музикални етюди и музикални пародии. Цвети, Тео, Пламен, Васко и Еко ни показват как се прави смях от джаз музика. Едно възвишено забавление на 12.11.2015, от 21:00, на сцената в Петното.

Jazz & Jokes е обяснение в любов, родено от желанието на актьорите да разсмиват зрителите по един нетрадиционен начин, използвайки огромния потенциал на музикалния стил джаз. Не случайно, сред Цвети, Тео и Пламен са двама джазмени, известни с виртуозните си импровизации.

Импровизация от латинското improvisus - неочакван, е практика на театрална игра, пеене, разговор или реакция, на извършване на действие като израз на моментните усещания. Импровизацията възниква в древния тип музициране, при който процесът на съчиняване на музиката произхожда непосредствено във времето на нейното изпълнение. Точно импровизацията стои в основата на това наше намерение и се явява свързващото звено между джаз хитовете и смешките. Надиграването е движещата сила, която тласка напред словесните каламбури, сатиричните образи и ги превръща в жалки карикатури от днешния ден.

12/11, четвъртък
Начало: 21:00
Вход: 10 лева
☎: +359 [889] 814 255

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…