На 15 януари е втората премиера на комичната оперета „Прилепът”.  Пъстрата постановка е изпълнена с изящни танцувални мелодии и с много хумор. Виенският шедьовър на Щраус под диригентството на Диан Чобанов се играе на български език. Поради изключителния зрителски интерес е добавена и втора дата на 22 януари.

Почитателите на Верди ще бъдат зарадвани с поредното премиерно заглавие  на Опера Пловдив  - „Риголето” на 30 януари. Нестандартният прочит на произведението е по идея на германецът Франк Бернд Готшалк, а режисурата е поверена на Георги Динев. Диригент на „Риголето” е музикалният директор Лучано Ди Мартино. Зрителите са поканени да надникнат и зад кулисите на операта като присъстват на генералната репетиция с публика ден по-рано – на 29 януари, срещу билет на изключително преференциална цена.

След дълго отсъствие диригентът Борислав Иванов се завръща на пловдивска сцена, за да дирижира „Реквием” - Верди в памет на примата София Иванова. За да почетат дългогодишната солистка на Пловдивска опера в концерта на 20 януари в Дом на културата ще се включат и бивши колеги на певицата.

За малките зрители Госпожа Опера ще разкаже музикалната приказка „Петя и Вълкът” от Сергей Прокофиев с участието на оркестъра и балета на Опера Пловдив. Чрез игра и забавление малчуганите ще се запознаят с музикалните инструменти в симфоничния оркестър. Премиерният детски спектакъл е на 23 януари (събота) от 17 часа в Дом на културата. Диригент е Константин Добройков, а режисьор е Славчо Николов.

Билети за постановките и концертите на Опера Пловдив през януари се продават на касата на Концертна зала (032/ 62 55 53), в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

 

Повече информация за програмата може да намерите на www.operaplovdiv.bg и на www.facebook.com/stateoperaplovdiv

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…