Госпожа Опера ще зарадва децата с премиера на „Петя и Вълкът” на 23 януари (събота) в Дом на културата от 17 часа. Музикалната приказка е написана от Сергей Прокофиев през 1936 година и целта й е да запознае най-малките зрители с това как звучат основните музикални инструменти в симфоничния оркестър.  В премиерния спектакъл Госпожа Опера лично разказва историята за малкия храбрец Петя, който се разхожда в гората и среща различни животни. Всяко от тях се изпълнява от определен инструмент в оркестъра, а историята се пресъздава и чрез театър на сенките от балетистите на Опера Пловдив. Режисьорът Славчо Николов е оставил всяко дете само да „оцвети” черно-белите герои чрез фантазията си. Симфоничната приказка „Петя и Вълкът” е с продължителност един час и е подходяща за деца от 3 до 12 години. Диригент на представлението е Константин Добройков, а хореографията на Ромина Славова.

Още в началото на февруари Опера Пловдив ще зарадва децата и с премиера на семейния лицензиран мюзикъл „Магьосникът от Оз” на Харолд Арлън.

 

Билети за „Петя и Вълкът” и „Магьосникът от Оз” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.  

1 comment

  • Comment Link Балерина Балерина Ян 22, 2016

    Ето това е да коментираш в Пловдив - трият всичко написано, градивно, критика, и как да се научат на работа милите!
    Загуба на време е, ясно, нямат конкуренция, единствените са, които са балерини-балетисти в града! И ще са сенки, не могат да се покажат пред публика, концепция! Ха! Страхотна веселба и възпитание на малките деца, вечно да си сянка, да се криеш, да не можеш да се покажеш, да не демонстрираш умения! Било то схващане за демонстрация на гледна точка на режисьора! Като няма колеги с умения, всички ще са сенки! После ходи та възпитавай критерии в децата си, вяра, умения, пъстър живописен свят - на сенките!
    Умрели души - мъртви души!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…