Метеорологичните условия провалиха предните му четири участия

След 4 опита за концерт на Античния театър Милчо Левиев се готви за пети – на 30 септември. Легендата на Пловдив ще е централна фигура в мащабния концерт-спектакъл „Балканска връзка“. Събитието е с вход свободен за публиката.

Милчо Левиев – едно от знаковите имена на Пловдив – досега никога не е свирил на Античния театър! Винаги се случваше така, че концертите му се местеха на закрито заради лошото време – обясняват организаторите.  – Приканваме многобройните му почитатели да отправят и по една молитва за хубаво време! – с усмивка допълват те.

Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ е съвместна продукция на Sychrono Conservatoire of  Thessaloniki и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. На сцената ще видим смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти,  група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група. Всички участници в тези формации са възпитаници на солунската консерватория, академията и музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ.

Музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в „балканска връзка” с неравноделния темперамент на българския фолклор – цялата тази  палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на Маестрото. Нещо повече: за концерта се очакват над 250 организирани гръцки туристи, някои от които за първи път посещават Пловдив.

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България. Вярваме, че Европейска столица на културата не означава само домакинство за Пловдив, а е нещо много повече – това е възможност да преосмислим отношенията и творческите взаимодействия с други държави, да преоткрием позабравени културни влияния и да покажем най-доброто от българската култура на чужди сцени.

Съвместно със Sychrono Conservatoire of  Thessaloniki домакините от АМТИИ - Пловдив поставят началото на различни инициативи в областта на образованието с цел утвърждаване и обогатяване на доказано работещи и създаване на нови учебни планове, програми и платформи, както и тяхното популяризиране извън и в страната.

Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ започва в 20.00 часа, 30 септември, на Античния театър в Пловдив. Вход свободен. При лошо време събитието ще се проведе в Драматичния театър.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…