„Театър на добро-детелта” под тепетата
 
Средствата от билети за представлението ще бъдат дарени за ремонт на изгорялата сцена на пловдивския театър

„Мечтата на Наташа” от Ярослава Пулинович ще направи дебют на пловдивска сцена на 18-ти февруари. Представлението е част от благотворителния проект „Театър на добро-детелта”. Камерна сцена на пловдивския театър ще е домакин на спектакъла на режисьора Ованес Торосян, издържан в стилистиката на документалния театър, копродукция на Театър Реплика и Фондация „Арт Проджектс“.  

„Мечтата на Наташа“ разказва историите на три Наташи, а младите актьори Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов толкова безупречно и правдиво са изградили образите си в постановката, че нито един зрител в залата не може да остане безразличен към съдбите и мечтите на героите им.

Кратко, но лаконично Ованес Торосян представя пиесата: „Разпръсквайки звезди, безкрайността създава огнена пропаст. Тъгува Бог, ликува Вечността, разлиствайки дните на календара.” А мотивите му да се включи в проекта „Театър на добро-детелта” и каузата за възстановяване на сцената на пловдивския театър са „желанието да покажем, че театърът дори и в тези неузнаваеми времена е в състояние да прави добро, да предизвиква размисъл и да търси смислите на нашето съществуване.”

Премиерата на „Мечтата на Наташа” се случи по време на второто издание на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в Народен театър „Иван Вазов”, а приходите от билети бяха дарени на Здравния фонд на Съюза на артистите в България.

Проектът „Театър на добро-детелта“ е част от платформата НОЩ НА ТЕАТРИТЕ – Европейска нощ на театъра и има за цел да подпомага театрални каузи чрез изява на млади актьори, режисьори и сценографи и да се превърне в кампания за добротворство в името на изкуството.

Приходът от продажбата на билети за представлението на 18.02.2015 г. ще бъдат дарени за ремонт на изгорялата сцена на Драматичен театър Пловдив.

МЕЧТАТА НА НАТАША
от Ярослава Пулинович
Превод: Азаля Саркисян
Режисьор: Ованес Торосян
Участват: Милена Ерменкова
София Рухова
Ася Димитрова
Александър Томов
18.02.2015, 19:00
Драматичен театър Пловдив, Камерна сцена

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…