Младата актриса номинирана за дебют за ролята на Матилда в Чиста къща

Виктория Филипова в битка за приза в същата категория за сценографията на Лазарница

Радина Думанян е в борбата за Икар. Това реши комисията по отличаването на най-добрите театрални постижения за годината, които се пускат в битка за престижните награди. Младата актриса от пловдивската драма впечатли номиниращите за Наградите на Съюза на артистите в България с ролята на Матилда в спектакъла Чиста къща от Сара Рул,, поставен под тепетата от режисьора Иван Урумов. Номинацията й е в категорията Дебют, в която за наградата Радина ще се конкурира с друго откритие на годината- сценографката Виктория Филипова за работата й по спектакъла Лазарница по Радичков на Родопския драматичен театър, който възкръсна от пепелта тази година и впечатли дори най-големите критици. Другите номинирани в категорията са сценографката Даниела Николчова, Каталин Старейшинска за ролята на Антигона на Иван Добчев и Кристияна Ценкова играта си в Откраднати разкази. Кой ще спечели ще разберем на 27 март, когато на церемония ще бъдат раздадени наградите Икар 2015.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…