Като част от Културния календар на Община Пловдив за 2016г., Сдружение „Кей – Търн” представя театрален проект „Възраждане“ – като епоха, като пробуждане, чрез симбиоза между сценично изкуство, литература, история, традиции и бъдеще.

„Възраждане“ е режисирано представяне на театрални комедийни ситуации с текстове от възрожденската пиеса „Криворазбраната цивилизация“ по Добри Войников, в компилация с автентични български народни танци и е подходящо за цялото семейство.

Надниквайки в двора на галерия „Златю Бояджиев” в Старинен град Пловдив, зрителят ще попадне в атмосферата на Възрожденската епоха и неусетно ще стане пряк свидетел на сцени от самобитното ежедневие на българина през онази епоха, поднесени с типичния за куклено-драматичен театър ХЕНД хумор.

Творчески екип по проекта:

Режисьор: Иво Игнатов – Кени

Сценарист: Добрин Добрев – Додо

Хореограф: Петя Атанасова

Място: Къща –галерия „Златю Бояджиев” на ул. „Съборна” № 18 в Старинен Пловдив

Дати: 29 май – ПРЕМИЕРА от 13.00ч; 04, 05, 11, 12 и 18 юни от 13.00ч.

Продължителност 40 мин.

Партньори в реализирането на проекта са:

•Общински Институт Старинен Пловдив 

•Общинско Предприятие Туризъм Пловдив 

•Куклено-драматичен театър „Хенд“ 

•Арт Формация „Денс Мания” 

Всеки пловдивчанин, български и чуждестранен турист, ще има възможност да стане пряк свидетел на Възрожденската епоха по един неповторим и незабравим начин. 

Надяваме се, проектът „Възраждане“ в качеството си на културна атракция, да се превърне в желана и търсена точка от туристическите маршрути в град Пловдив, която да оставя незабравим спомен за уникална положителна емоция сред посетителите.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…