125 картини на около 100 автора  представя  Дружеството на пловдивските художници  в изложбената зала на Гладстон тази вечер. Изложбата „Цветове” е традиционна, но тази година  интерес за участие в нея са заявили пловдивски творци от различни поколения, обединени от общото си желание да споделят цветово усещанията си за пролетта и най-светлия християнски празник  Възкресение Христово. Събитието ще е цветно, но и протестно. Днес се очаква да бъде стартирана подписка с настояване за обществено обсъждане за бъдещето на галерията на Гладстон. Творците са категорични, че излизат на битка с местната администрация заради решението сградата да бъде съборена и на нейно място да изникне нова Градска художествена галерия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…