285 автора участваха с работите си във форума

Вторият Международен фото салон отваря своите врати утре вечер точно в 18:00 часа, а домакин отново ще бъде сградата на ДПХ. След изключително силния си старт миналата година, салонът днес е процъфтяващ. Двойно са се увеличили приетите фотографии, авторите и дори секциите. Ако миналата година са били приети 1254 фотографии, то тази година са 2994, а авторите са се покачили от 144 на 285.
Новото в салона са двете нови секции, в които ще може да се разглеждат фотографии, а миналогодишните три все пак си се запазват. Снимките биват разпределяни в колонките природа, актова фотография, черна, цветна  и тематичната, Моят град. Факт е, че българското присъствие сред фотографиите се е засилило значително. Участва и нашенец, прибрал златния медал в една от секциите тази година. Журито също се е увеличило, за да бъде възможно най-точно в преценката си. То включва председател  Явор Попов (България), Борислав Милованович, AFIAP (Сърбия),  Филип Филипович, AFIАP (Македония), Надежда Шипкова, AFIАP  (България) и Генчо Петков, AFIАP  (България). За съжаление, представителите на Македония и Сърбия няма да могат да присъстват на награждаването и откриването  утре вечер. За това пък много от чуждестранните автори ще дойдат лично, за да получат наградите си и да видят творбите си в залата на ДПХ.
Както и миналата година, след като приключи изложбата под тепетата, тя тръгва на пътешествие. За сега сигурни са местата в София и Велико Търново, има покана и от Бургас, а след това най-вероятно изложбата ще посети и миналогодишните галерии, които я приютиха.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…