В сградата на производителя на велосипеди и детски стоки – Макс Европа ЕООД, се проведе официалното откриване на изложбата на учениците от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ гр.Пловдив. На нея те и техните художествени ръководители представиха репродукции на двама световно известни художници – Пабло Пикасо и Александър Калдер. Целта на този първи съвместен проект между художествената гимназия и Макс Европа ЕООД е да покаже на обществото как от негодни за експлоатация велосипедни части, може да се създадат знаменитите произведения – „Глава на бик” и „Движещи се скулптури”.  Чрез своят творчески поглед учениците вдъхват живот на творбите и показват завидни умения и смелост. 

Изложбата ще е само част от един по-дълъг цикъл съвместни проекти, с които ние от Макс Европа и ръководството на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“, искаме да покажем, че бизнесът и изкуството могат да създават истинска синергия, която в този случай е още по-значима, защото е създадена от ръцете на ученици. 

Почетни гости на откриването бяха Заместник-кметът “Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” – Стефан Стоянов и директорът на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ гр.Пловдив. 

Благодарим на медиите, че се отзова на нашата покана и ще станаха част от един екологичен и културен проект, който цели да покаже таланта на нашите деца и това, че не е необходимо да имаш богато портфолио, за да създаваш стойностни произведения на изкуството.  Защото талантът не се учи, а се носи у всеки и му трябват подходящи условия за разгръщане – мисия, която ние от Макс Европа сме стартирали и с която желаем да дадем платформа за изява на повече млади хора.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…