Изложбата „Градът“ в Етнографския музей представя Пловдив през погледа на трима автори - Велислава Некезова, Мина Денева и Никола Владиков. Те възприемат града не просто като архитектура, а като „документ“ за живота на хората в него, казват авторите.

Откриването на изложбата се радваше на голяма посещаемост, което видимо развълнува тримата художници. Познати, приятели и посетители на музея коментираха дълго техните творби, а за да успеете да ги видите, трябваше да се редите на опашка. 

И тримата художници имат особено характерен стил на рисуване, който ярко ги откроява един от друг. Дори по най-простия начин – посредством използваните в живописните картини цветове, можете да разпознаете кое платно от кого е нарисувано. Те представиха не само архитектурната част на Пловдив, но и неговата природа. На платата са изобразени Античния театър, залез от тепетата, река Марица и нейните мостове. 

В духа на Етнографския музей, откриването премина под музикалния съпровод на кавал, който допринесе са създалата се задушевна обстановка. 

Живописната изложба можете да видите до 14-ти юли в Етнографски музей Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…