Галерия „Възраждане“ ще отпразнува своята 20 годишнина на първия ден от септември. Преди големия празник, за една от най-дълго запазилите се галерии, не само в Пловдив, но и в страната, Сим Алексиев организира обща изложба по повод предстоящото тържествено събитие, която се превърна в ретроспективен поглед, но не назад в старите ленти, а в платната и скулптурите.

Събитието бе изцяло в приятелски кръг, което допринесе за една задушевна и интимна обстановка. Цялото галерийно пространство бе изпълнено с творби на десетки, че и стотици автори. Сякаш във въздуха се носеше аромат на лавандула и стара, неотминала любов, споменът за която все още трепка. При вида на всички вълшебни платна, които бяха окачени по стените, и тези, които изпълваха всяко свободно пространство, посетителите се разтапяха неумолимо. 

Живопис, графики, скулптури, книги и снимки от изминали събития припомниха какво се е случвало през изминалите години под покрива на галерията. Трудно е всичко да бъде разгледано, защото на места картините бяха наредени една пред друга. Толкова много творчество в толкова малко пространство създава празнично настроение дори в делничните дни. 

След като това не бе официален празник, нямаше и официално откриване. Усещането не бе тържествено, а по-скоро като че си се прибрал вкъщи след безбожно дълго отсъствие.

С нетърпение очакваме официалното празненство на галерия Възраждане, което ще се проведе на 01.09.2015 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…