Изложба „Спонтанно“ откри в пловдивската галерия „Занаяти“ троянският майстор на керамика Румен Георгиев. 

„Запознах се с него преди 3 години, когато участва в Панаира на занаятите и веднага бях очарована от неговите творби. Като майстор на керамика Румен е различен и макар всички предмети да са пропити от занаятчийския дух, те са с нова и модерна визия.  Затова го поканихме да направи своя изложба и да представи своите произведения пред пловдивчани“, заяви на откриването снощи председателката на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева.

Слънцето е често срещан елемент, но навсякъде в творбите му е белязано от спонтанния изблик на красотата, каза майсторът на накити от мъниста Стоян Маринов от Добрич, който пожела успех на колегата си.

Георгиев благодари за поканата на Регионалната занаятчийска камара и отбеляза, че освен красива неговата керамика е изключително функционална и може да се използва пълноценно в бита. „Надявам се нещата ми да бъдат приети емоционално, защото те са част от мен“, сподели той.

Румен Георгиев е завършил Средно специално художествено училище за приложни изкуства в Троян. Дълги години е бил дизайнер на керамика във фабрика „Изкуство“ в Троян, от 1997 г.  работи сам. Има няколко самостоятелни изложби в чужбина.

Изложбата ще гостува в галерия „Занаяти“ в продължение на месец.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…