Студентите от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Пловдив представиха своите дипломни проекти в Дружество на пловдивските художници. Изкуството на младите таланти изглежда особено обнадеждаващо и още на самото си откриване, изложбата бе уважена от значителен брой посетители, дошли да видят свежия поглед на бакалаврите.

Невероятно съчетание от гледни точки показаха дипломантите. В тях живота бе тълкуван ту като детска игра в някои от графичните проекти, ту като минимализъм в голата фотография. 

Фотографията варираше между модна, репортажна и голо тяло, като можете да видите както черно-бели кадри, така и пъстри снимки с ретро дизайнерски мирис. Една от младите фотографи, представяща проекта си със заглавие „Едно“ сподели, че той е само началото на концепцията, която е създала. Проектът представлява черно-бели снимки на мъже с голи гърбове, а следващата стъпка е да заснеме няколко дами по същия начин. Целия проект, ще е от три стъпки, носещи имената „Нула“, „Едно“ и „Осем“, като неговата авторка сподели, че за имената се е вдъхновила не само от символиката на цифрите, но и различното им възприемане в религиите по света.

Бяха представени и различни набори от шрифт на малки и главни букви на кирилица. По всичко личеше, че дипломантите са се справили повече от чудесно. Младите таланти със сигурност имат чувство за естетика и изложбата е лишена от кич. Особено впечатление направиха меките и деликатно цветове, представени на бял фон. 

Не само тазгодишните дипломанти, но и някои от студентите на АМТИИ вече работят по професията, която са избрали, което говори не само за доброто качество на обучението в университета, но и за шансовете за реализация. Графичния дизайн и фотографията стават все по-търсени услуги, а реализацията в сферите никак не е малка.  

Изложбата на свежите погледи можете да видите в Дружество на пловдивските художници на ул. Гладстон до 31-ви юли.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…