С дъжд бе посрещнат Матей Матеев, който откри най-новата си юбилейна изложба „Не, ама да“ на 22-ри септември в галерия „Възраждане“

Откриването бе принудено да се изведе в двора на галерията, поради големият интерес към картините на Матеев. Самата зала не успя да побере всички заинтересувани и след кратък момент, в който имахме възможност да огледаме произведенията, се наложи да открият изложбата отвън. А пък факта, че заваля именно по време на откриването, не успя да стресне никого. 

Като творец Матеев е изключително емоционален и това личи във всяка негова творба. На връх 70–тата си годишнина художника създава една цветна и свежа комбинация, зареждаща ни с оптимизъм и надежда. Един от акцентите на изложбата бе цветният "Манифест", който тематично поздравяваше сънародниците ни за празника на независимостта.

С тази си изложба Матей успява да докаже и нуждата от гъвкавост на твореца. Той показва как от дълбините на тъмните тонове, в които твори до момента, се пренася в изцяло нов, цветен и позитивен свят. И не само, че му отива, но и потвърждава теорията, че творците могат да се променят.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…