Стенописите на художника по чудо са живи, могат да бъдат спасени

Общината се ангажира да бъдат свалени фреските от стените в склада и да се експонират другаде

 

Художникът Вълчан Петров рискува здравето си и нагази в опасните развалини от тютюневия склад на „Одрин”, в търсене на „духовните си деца”, както сам нарича стенописите си. Оказа се, че те са оцелели, макар и сериозно напукани и увредени. Маестрото носеше специално издание, в което бяха поместени фреските му от бившата Аптека 22, за да ги представи на граждани и медии. Могат да бъдат свалени.Има специална техника. Не искам да загуба още от работите си в градска среда, повечето от които са унищожени, сподели Вълчан. Той дойде и до общината, за да покаже на кмета неговия Храм на фармацията, рисуван в продължение на месеци на първия етаж в съборения склад в края на 80-те години. Художникът информира Тотев, че има възможност за отлепяне на фреските и реставрацията им. Ще се опитаме да възстановим стенописите и да ги експонираме на друго място. Днес ще влезем в разговор със собствениците, за да се опитаме да задействаме процедурата, обеща градоначалникът.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…