Арт експертът на откриване на изложба от One Design Week

Британецът разглежда австрийски продуктов дизайн
 
Британският арт експерт Робърт Палмър се завърна в Пловдив. Човекът, който ни консултира в надпреварата за културна столица на Европа, дойде за поредица от работни срещи в най-важния финален манш на голямото състезание. Снощи той бе гост на откриването на поредна изложба от програмата на One Design Week. В Баня Старинна бе представен съвременния дизайн от Австрия като продукт, но и като процес. Бяха показани реален продуктов дизайн на 70 артисти от страната- от столове, през легла, та до детски заигравки тип биберон, както и типография, индустриален дизайн и прочие.  
 
В три различни секции са показани три съвсем различни лица на австрийския дизайн- реални продукти, историята на създаването им и награждавани проекти от сферата на комуникационния дизайн. Погледите привлякоха мебелите и невероятните домашни потреби- от футуристична кутия за съхраняване на храна, през прибори за хранене в екстравагантни линии, чаши за вода и вино, солници и щипки за лед, дори концептуален модел ски. 
 
Работим с години да променим нещо, което се промени за една седмица. Благодаря на организаторите на този форум. Пловдив е знаков като град на художници, писатели, музиканти, а сега вече е и дом на дизайнери и съвременни артисти, доволен каза на откриването на изложбата кметът Иван Тотев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…