Цветовете са ярки и в същото време приглушени. Най-цветните са на младите художници, които носят усещане за свежест

Дружеството на Пловдивските художници откри общата изложба „Цветове“.  По традиция, два пъти в годината - в навечерието на Коледните и на Великденските празници, членовете на дружеството представят в мащабна обща изложба своите най-нови търсения в жанровете – живопис, графика, скулптура и нови форми.  

Експозицията е разположена на двата етажа на ДПХ и в нея участват със свои творби почти всички членове на най-старата творческа гилдия с повече от 100-годишна история.  Снежана Фурнаджиева ни разказа повече за произведенията. Като цяло тази година липсва мрак и борба. Цветовете са ярки и в същото време приглушени. Най-цветните са на младите художници, които носят усещане за свежест. Сивите нюанси, пък, са признак на мъдрост и задълбочена философия. В картините има устрем за работа, за развитие. Боите наслояват ценности за стремеж към чистота, за това да отстояваме корените, културата си, да носим позитивизъм и радост в душите и сърцата си.

Събитието бе открито от  заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив – Амелия Гешева, а самата изложба е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2016 година.  Преди официалната част, със свои изпълнения зарадваха многобройните гости талантливите момичета от пловдивския хор "Евмолпея", с диригент Рада Славинска. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…