Заповядайте на 23.04 /събота/ на последната лекция от курса на тема  "Българското съвременно изкуство между локалното и глобалното". Елате и на 24.04 /неделя/, за да участвате в "Уъркшоп и отворена дискусия върху съвременното изкуство"

Образователен курс Пловдив, част от платформата „Въведение в съвременното изкуство“ на фондация „Отоврени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary, се включи тази година към образователния проект ФОРУМ 2019 на ОФ „Пловдив 2019“. Залата на 4-ия етаж в Мебелен салон „Галеро“ се изпълни вече три последователни уикенда с десетки желаещи да научат повече за света на съвременното изкуство. Лекторът Весела Ножарова запозна публиката с основните течения в изкуството след Втората световна война, с темата за развитието на живописта и скулптурата след 50-те години на XX век и с историята на източноевропейското съвременно изкуство след 1989 г.

Усилено все още тече записването и за Клуб „Въведение в съвременното изкуство“. Чрез него абсолютно безплатно, членовете на клуба ще могат да посещават специални  събития като срещи с куратори и художници, посещения на изложби в музеи и галерии, ще имат достъп до различни материали, книги, каталози и др.  

Тази събота /23.04/ от 14:00 предстои и четвърта лекция от Образователен курс Пловдив. Весела Ножарова ще ни запознае с темата "Българското съвременно изкуство между локалното и глобалното". Тази лекция предлага нов прочит на основните тенденции в съвременното българско изкуство от 90-те години до днес. Ще бъдат представени основните автори и техните работи в процеса на взаимодействие между глобалното и локалното. 

В неделя /24.04/ отново в 14 ч., пък ви каним да участвате в Уъркшоп и отворена дискусия върху съвременното изкуство. В първата половина на заниманието публиката ще бъде разделена на няколко групи, които ще влязат в ролята на куратори и ще се опитат да конструират изложба, използвайки познанията си от предишните 4 лекции. Във втората част, всички ще дискутираме получения резултат.

Курсът не изисква предварителна подготовка и всеки с интерес към съвременното изкуство може да се включи в него. Петте събития се провеждат в четири поредни уикенда на месец април в сградата на Мебелен салон „Галеро“ в Тютюневия град, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4.

Всички събития от курса са с вход безплатен и предварително записване наТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Записването за Клуб „Въведение в съвременното изкуство“ става по мейл или на място по време на лекциите. 

Клуб „Въведение в съвременното изкуство“ 

С второто издание на Образователен курс Пловдив организаторите от фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary стартират и новата инициатива Клуб „Въведение в съвременното изкуство“, който цели изграждане на мрежа и поддържане на целогодишен контакт с участниците в курса и интересуващите се от съвременно изкуство в Пловдив. Членовете на клуба ще имат възможност да участват в ексклузивни срещи с художници и куратори, турове в изложби, ще получават също така достъп до различни материали, книги и каталози. С клуба се цели и създаването на неформална среда за дискусии и обмен на информация и идеи. Членството в клуба ще бъде напълно безплатно и записването ще става по мейл и на място по време на лекциите от Образователен курс Пловдив.

Дата: 23 и 24 април, 2016 г.

Начален час: 14:00

Място: Тютюнев град, „Галеро“, ул „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4

Вход безплатен 

Предварително записване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…