Освен че настоятелно задава въпроса "- Мога ли да помогна?", One Design Week иска и на практика да покаже, как дизайнът е приложим и от помощ в ежедневието, свободното време и занимания, и работата.
Подготвили сме ви панел от работилници, адресирани към различни занаятчийски практики, умения, методи за комуникация и достигане до функционални решения.
Работилниците са отворени за всеки, като част от тях изискват предварително записване.

1/ DIPLOMATIC SHORTCUTS
5.06 - 12.06
Йоханес Толк (дизайнер на преживявания) и Дорис Виетфелд (посредник в конфликти) са водещите на панел от седем работилници, които изследват как могат да бъдат използвани дизайн методи при започването на диалог в случаи, когато се сблъскаме с различна култура и контекст.
Повече информация тук. http://onedesignweek.com/program/#1699
Предварително записване със заглавие DIPLOMATIC SHORTCUTS на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

2/ Werkplaats Typografie in Kosmos - ЗАГУБЕНИ В ПРЕВОДА
10 - 13.06
В рамките на фестивала студентите от Werkplaats Typografie в Арнем организират четиридневна работилница с фокус типография и графика.
За информация и регистрация: http://kosmos.werkplaatstypografie.org/bg/

3/ breadedEscalope - PERISCOPE SITUATION
11- 12 .06, 11:00 – 16:00
Австрийското дизайн студиото breadedEscalope кани желаещи да се присъединят към тях в създаването на временна инсталация от дърво и огледала и една нова перспектива към заобикалящата среда.
Броят на участниците е 10, необходимо е владеене на немски или английски език.
Предварително записване със заглавие breadedEscalope на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://onedesignweek.com/program/#935

4/ Drink Design:
11.06, 19:00 - 20:30
Чрез създаването на вкусна напитка, участниците в събитието ще се запознаят с основните принципи в дизайна. Интерактивната работилница разяснява методите в дизайн мисленето по възможно най-достъпен начин. Вход: 12 лв.
Предварително записване със заглавие Drink Design на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://onedesignweek.com/program/#1260

5/ Ceramic House Erebus
11.06, 14:00 – 15:00 15:00 – 16:00
Керамична Къща Еребус ще покажат как да използвме ръцете си, за да създадем интуитивни предмети от глина. Ще се проведат две работилници с участници до 5 човека всяка. Вход: 10 лв.
Предварително записване на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

6/ Ko-миксер
12.06, 14:00 - 16:00
Ко-миксер е колектив от български автори, обединени от своя интерес към комиксите. Участниците ще могат да научат защо и как оформлението на комикс-страница помага за разказването на историята.
Предварително записване на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
За повече информация тук: http://onedesignweek.com/program/#1846

7/Bulgarian ordinariеties | Dutch oddities
#1
13.06, 14:00 – 16:00
Йетске Висер и Микаел Мартенс ще представят на публиката своята необичайна печатна техника, състояща се от използването на намерени на улицата и предварително подготвени ръждясали предмети, с които се оставят отпечатъци върху хартия.
#2
14.06, 14:00 – 16:00
Херард Яасперсe се фокусира върху документирането и превръщането на традицията в част от популярна масовата култура, посредством създаването на кукла, която носи всички външни белези на кукера.
#3
15.06, 14:00 – 16:00
Адриаан де Ман ще модифицира прочутия български чушкопек. Старомодното устройство ще е началната точка за създаването на негови нови вариации с цел да се “изпече перфектната чушка”.
#4
16.06, 14:00 – 16:00
Джузепе де Бруин ще използва съществуващи визуални елементи от градската среда в Пловдив, за да създаде в рамките на работилницата серия нови печатни издания.
Информация за четерите работилници: http://onedesignweek.com/program/#812

8/ CYANOPROM
17.06, 10:30 - 17:00
Велин от CYANOPROM ще ни запознае с цианотипията - една от първите фотографски техники. Всеки участник ще има възможност да създаде краен продукт и да получи емулсия и консумативи, с които да експериментира и след приключването на курса.
Вход: 25лв.
Предварително записване на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
http://onedesignweek.com/program/#1267

9/ MOODBOARDING – Creating a mood board for a brand
19.06, 12:00 - 13:30
Работилницата, водена от Ейнав Рошу – главен UI и UX дизайнер във Viber и Атанас Райков – CEE във Viber, цели усвояването на проста техника, използвана в в т.нар UX/User Experience дизайн.
Предварително записване със заглавие MOODBOARDING на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://onedesignweek.com/program/#1821

Допълнителна информация:
Хелиана Велинова
PR&Communications
0894 334 697
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.onedesignweek.com/ www.facebook.com/OneDesignWeek

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…