Градска художествена галерия – Пловдив спечели финансиране за пореден свой проект, чиято стойност е 18 600 лв. Министерството на културата отпуска 14 030 лв. от тях, за да се извърши реновиране и ново рамкиране на 35 картини на Златю Бояджиев от фонда на Галерията. Средствата се предоставят след проведена сесия за частично финансиране на проекти в областта на музеите и изобразителните изкуства. Произведенията на големия живописец ще се сдобият с нови италиански дървени рамки, които са по-здрави и устойчиви при транспортиране. Те са по-представителни, съответстват на значимостта на картините и ще заменят остарелите рамки от 60-те години на миналия век.                                

Проектът предвижда реклама на реновираната колекция чрез информационни брошури на български и на английски език, както и дейности по информиране на всички партньори на Градската галерия  за готовността на изложбата да пътува у нас и в чужбина. Това се налага и заради засиления международен обмен на културните институции на Пловдив в подготовката на града за Европейска столица на културата през 2019. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…