Той и още трима състезатели от Пловдив се класират за Националния финал

Пловдив, 12 юли, 2014 г. – Рубен Фермюлен е шампионът на Пловдив по Въздушна китара. Втори и трети са съответно Иван „Air Zack” Милушев и Димитър „The D” Маринов. Тримата се класират за Националния финал в София на 31 юли. С уайлдкарт от организаторите, за изключително добро представяне, право на участие във финала спечели и четвъртият в класирането Рангел „Air Shredder” Иванов. Състезанието, което се проведе снощи в клуб Библиотеката е официален кръг от шампионата на България.
Рубен „Tommy The Cat” Фермюлен живее и работи в България от 4 месеца. Обича Родопите, където планира да си построи къща, да вари ракия и да свири на гайда. Участвал е на състезание по Въздушна китара в шампионата на Холандия още преди 10 години. На снощното състезание спечели журито с техническата прецизност на своето изпълнение, както и с находчива творческа употреба на стойка за микрофон. Във финалното класиране преднината му пред втория, Иван „Air Zack” Милушев, бе само две десети. Разликата между третия и четвъртия пък бе 3 десети. Стила на Иван се открои с употреба на многобройни и разнообразни въздухарски движения като куфеене и развяване на дълга коса с въртеливо движение на главата, и плъзгания на колене. Димитър впечатли с движение, което явно му е запазена марка – подхвърляне на въздушната китара с превъртане нагоре и продължаване на свиренето при улавянето на вече падащата китара. Рангел бе заложил на хеви метъл мощност и динамика.
В паузата между първи и втори кръг рокенрол лъвиците известни като „11 юли Forever”, една от първите въздушни групи в България съставена почти изцяло от интелигентни блондинки, взривиха публиката с виртуозна хореография и бясно темпо, и спечелиха много точки в полза на положителното преобръщане на негативното отношение към творческите способности на дами с такъв цвят на косата.  
Членове на журито бяха красивата Екатерина Костова, пресметливият Гаро Узунян, прецизният Ричард Чокума, изтънченият Стефан Чинов и хард’енд’хеви Ивайло Манев.
Българският шампионат по Въздушна китара продължава със състезания в София на 22 юли и Созопол, 26 юли. На финала на 31 юли ще бъде излъчен националният шампион, който ще представи страната ни на Световния финал в Оулу, Финландия, от 27 до 30 август тази година.
Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…