Над 25 фестивални платформи из целия град ще радват пловдивчани

Остават броени часове до откриването на Есенния салон на изкуствата в Пловдив, чието начало ще бъде поставено с концертът на Gypsy Kings на 2-ри септември, на Античния театър.

Месецът започва обещаващо и с едно голямо събитие. Точно от утре стартира набирането на проекти по компонент 1 за фестивали и културни мероприятия, за културния календар на Пловдив. Всеки, който иска да подаде документи може да разгледа обявата, която е пусната от общината за по-подробна информация. Срокът за кандидатстване е до края на месец Септември.

Колкото до Есенния салон, той ще се проведе на различни локации из града. Не само затворени помещения, но и квартали като Тракия, Стария град, Капана и други.

Пловдив е мъдър град. Той е креативен град и тепърва предстои да видим най-доброто от него, заяви зам. кметът на културата и туризма Амелия Гешева, докато обясняваше за разнообразните фестивали, които ни очакват.

Те са насочени към музиката, театъра, киното, танците, изобразителното изкуство и литературата. Предстоят концерти на Найджъл Кенеди, Jethro tull, джаз концерти, фестивал на китарата, Полинеро рок фест и Opera Open.

Изложбите „Ръб” и „Огледало”. Празниците на Стария град, през които ще се проведат двете Нощи на музеите и галериите. Есенният панаир на занаятите, както и One Architecture Week.

Тази година в салона за първи път е включена и литературата, като от 12-ти септември до 10-ти октомври в музейна експозиция „Енчо Пиронков” ще се провеждат Европейски писателски срещи, с известни и изявени литературни творци от цял свят.

Другата новина е, че в периода 7-11 септември, Пловдив ще е домакин на годишните награди Фиджет за журналистика в областта на туризма. Ще присъстват професионалисти от над 30 страни, а Пловдив ще получи наградата Златна ябълка. Церемонията ще се състои на 9-ти на Пеещите фонтани, като известна хърватска телевизия ще излъчи филм за Пловдив.

Забавление и култура очакват гражданите и посетителите на града в следващия месец и половина под всякаква форма, на всяко място, по всяко време.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…