Атанас Хранов ни подари късче магия и ни размечта чрез картини, фрагменти и скулптори

Стефка Георгиева

След „Чайниците на Балтазар”, пловдивският художник Атанас Хранов ни подари още една магична вечер с неговото изкуство. Направи го с откриването на новата си изложба, която е тематично продължение на предходната- „Дневниците на Блатазар”. Музей-галерия „Филипополис” се оказа тясна за гостите и почитателите на Храновите творби. Хората деликатно се разминаваха по между си, а някои от тях дори изчакаха навън, за да успеят малко по-късно да се пренесат в приказния свят на маестрото. Свят между реалността и фантазията. Сред присъстващите бяха десетки колеги на Наско, много галеристи, изкуствоведи, театрали  галеристи и млади хора, с усет към естетиката. 

„Дневниците на Балтазар” е една изложба за красивото, за света на мечтите, за сънищата. Тя представя в себе си картини, фрагменти и скулптори, всяка от които разказва различна история, но фино свързани по между си. Това не са отделни произведения на изкуството, а цяла една вселена, която се разгръща пред очите ни в различни форми и цветове. Вселена, в която заекът пуши индрише, леопардът е вечно влюбен, а еднорозите се събират за шествие към Светите земи. 

Мащабът на платната на художника неминуемо ще грабнат погледа ви, но вглеждайки се във фрагментите, ще откриете още повече.

Тази изложба носи заряд, който не можете да откриете навсякъде. Тя е пъстра, сетивна и емоционална, точно какъвто е бил и животът на халдейците. 

Ако не сте успели вчера да посетите изложбата, то имате време да го направите до 28-ми септември в музей-галерия „Филипополис”. Не пропускайте да си подарите късче магия!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…