Плетени елеци на промоция предлага магазин в центъра

Кафенетата с маси за открито сервиране извадиха печки на улицата

Торба с въже през терасата спасява възрастните от ходене за покупки в поледицата  

Съвременните пловдивчани се обърнаха към старите народни тарикталъци за справяне с минусовите температури. Студът извади дефицитни стоки като плетени елечета и вълнени потници не само от дълбоките гардероби, а и на щандовете в централната градска част.

Репортер на КАПАНА.БГ се натъкна на позабравения артикул – елеци, в магазин в подлеза на пл. „Съединение”. „Стоката е внос от Турция, а моделите са с ажурна плетка. Имаме 36 цвята и много се търсят откакто застудя”, разказа търговката. Такова облекло през последните години може да бъде открито само на Руския пазар и този в Столипиново, където традициите за носенето му са още живи.    

Да пиеш кафе в това време навън си е приключение и предприемчивите съдържатели на заведения отговарят на авантюристичните наклонности на любителите на ароматната напитка. В кафене на Малката главна смениха пластмасовите маси с нов модел – хибрид между електрическа печка и плот. Друго заведение в кв. Капана подгрява клиентите на открито с артистично маскирани печки на газ.

В старите 5-етажни блокове на ул. „Ген. Данаил Николаев”, които са без асансьори, екипът ни видя „изобретение” за покупки без да слизаш до магазина. С торба завързана на въже трудноподвижните хора от квартала получават провизии, които са напазарувани от по-млади съседи. Методът е стар, но златен и подходящ за този тип сгради.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…