Ще влизаме в залата с пеперудите с допълнителен билет от 4 лева

Все още не ясно какво ще се случи със зала „Лотос“

Стефка Георгиева

Ремонтът на Природонаучния музей в Пловдив е на финалната права. Вътрешните помещения вече са ремонтирани. Готова е и залата, в която ще бъдат представени между 300 и 400 пеперуди, като за целта помещението е превърнато в тропическа джунгла, с езера и растителност. Само фасадата на сградата все още не е довършена. Трябваше да приключим с ремонта до края на януари, но поради обилните снеговалежи ще се забавим с около месец, коментира за КАПАНА.БГ директорът на Природонаучния музей, д-р Огнян Тодоров, като допълни че сумата, разходвана за ремонти дейности от самото начало на проекта доближава 3 милиона лева.

През средата на февруари, посетителите на музея ще могат да видят изложбата с едни от най-големите насекоми в света, сред които ще са най-голямата пеперуда и най-големият бръмбар, които са уникални експонати за българските музеи. Залата с пеперудите, пък, ще бъде пусната в експлоатация през месец март, като в нея ще се влиза с допълнителен билет от 4 лева.

Цените на билетите за посещение остават непроменени и през 2017-та година, като изключение прави билетът за възрастни, който ще поскъпне с левче. Що се отнася до посещенията през изминалата година, Природонаучният музей е натрупал приходи от 200 хиляди лева, които са само от събирането на входни такси. Рязък спад има в посещаемостта през януари, но поради метеорологичните условия, хората са по-пасивни, коментира още д-р Тодоров.

Директорът на музея потвърди, че зала „Лотос“ официално е прехвърлена към тях. Кога ще влезе в експлоатация, обаче, все още не се знае, защото не е намерено подходящо помещение за персонала на Обредния дом, който в момента работи вътре. Той коментира, че има няколко атрактивни идеи за ползването на залата. Една от тях е експонирането на динозаври вътре, тъй като всеки втори наш малък посетител ни пита къде са динозаврите, но нищо не е решено със сигурност, допълни още той.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…