Макароните на „Бебба“ са истинска наслада за любителите на сладките изкушения

Стефка Георгиева

Макар че френските макарони имат вековна традиция, те допиват популярност у нас едва в последните няколко години. Корените на този сладкиш ни отвеждат далеч във времето, чак до 15 век, а към днешна дата във Франция дори има Музей на макарона. Една млада двойка, обаче, решава да пренесе вековната история и в Пловдив, където отварят малка бутикова сладкарница, посветена на сладките изкушения и се казва „Бебба Макаронс“.

Зад „Бебба“ стоят двама лъчезарни млади души, Петър и Майя. Всичко започва, когато Майя се записва на сладкарски курс, за да изучи тънкостите в занаята. Тогава открива страстта си към френските макарони и дори след края на курса, тя продължава да ги прави вкъщи. Около година младата дама се е упражнявала в собствената си кухня, докато получи резултата, който цели, а именно мека вътрешност и хрупкава обвивка на макароните. Идеята за самото място се е зародила, когато приятели на двойката започнали да си поръчват от Майя макарони за най-различни събития, като рождени дни и сватби. И тъй като Петър е от Пловдив, решили да отворят „Бебба“ именно в града под тепетата.

Сладкарницата се намира на адрес ул. „Братя Миладинови“ 7А. Малка и уютна, тя се радва на своите посетители от септември 2016 година, а мненията на клиентите са повече от позитивни. За нас е важно клиентите ни да останат доволни и да се върнат отново, единодушни са Майя и Петър. И определено имат успех. Голяма част от хората в района ги посещават отново и отново, а други, живеещи в различни краища на Пловдив отиват директно при тях, за да опитат най-вкусните френски макарони в Пловдив. Както заяви един от клиентите им: „Толкова вкусни макарони съм опитвала само във Франция!“

Обаятелният вкус изобщо не е случаен. За създаването на макароните, Майя използва ядки, които прави на паста. В тях няма консерванти и есенции, а основната идея е да бъдат здравословни. В „Бебба“ можете да откриете 15 различни вида френски макарони, всички те с прекрасен вкус и вид, а поглеждайки към старателно подредената витрина, обагрена в различни цветове от сладкишите, няма как да не се изкушите да опитате от всеки вид. Освен това приготвят и торти, с които да зарадват своите посетители на по чаша кафе. 

Мястото определено се радва на голям интерес, а съвсем скоро ще участва и на сватбено изложение. Често имаме поръчки за различни празнични поводи, каквато беше и целта ни, заявява Майя, и допълва още че иска да популяризира френската сладка у нас. В Пловдив нямаше подобно място, което да е концентрирано в предлагането на макарони и затова решихме да отворим „Бебба“ именно тук.

Можете да посетите и тяхната фейсбук страница точно тук: Bebba Macarons

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…