По вода тръгна изложбата на Петър Беляшки  Сънища след пробуждане  в галерия Филипополис. На фона на капките дъжд собственикът на арт пространството с гордост споделяше с гостите, че всяка една от картините е специално нарисувана за Филипополис. Творбите са си се прибрали вкъщи и това може да се усети щом влезеш вътре. Десетки приятели на художника се събраха, за да открият заедно изложбата,а  сред тях беше и маестрото Иван Поповски.
Картините му са вълни от цветове, които се блъскат като бурно море между рамките. Вгледаш ли се в тях, то се губиш и отнема време да изплуваш с дълбок дъх. Сън е това, което го живеем, дори след като се събудим. Сън е че можем да вървим, да обичаме. Сън е всеки един миг от ежедневието ни и именно това може да се види в картините на Беляшки. По детски страст се усеща в стила му. Рязък и нежен едновременно. Очите му е и те по детски се смеят сякаш щом видеше колко хора се го уважили. Ненадмината изложба, страхотна и още какви ли не отзиви се чуваха от феновете на изобразителното изкуство, докато сякаш омагьосани стояха пред картините.
Изложбата е на разположение за посещение в рамките на месец (до 27. Юни).

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…