Сезонът на изложбите започва ударно. Авторите са повече от прекрасни, а пловдивската публика сякаш е зажадняла след сухия летен сезон и хората се събират едва едва в галерийните пространства. Претъпканите помещения обаче не пречат на никого и както самите посетители, така и авторите се радват на представянията.

Такава беше ситуацията в U - P.A.R.K. вчера на откриването изложбата на Шишо. Пъстрите му и цветни картини привличат погледа ви и той е безвъзвратно откраднат от топлината им. Няма как да не обходите с очи всеки квадратен сантиметър от неговите платна, които напомнят за живота извън града. Онзи спокойния и цветния, в който не съществува звука от автомобили, а само песните на птиците. Картините на Шишо разказват вълшебни приказки, но без злодеи, хали и принцеси за спасяване. Те са покоя и хармонията, които усещаме, когато сме в свежа гора или пък есен, на полето, когато работата там е свършена и се взирате в отрязаните житни класове.

Върха на четката му може би е потопена в капчица магия, която успява да омагьоса всеки, чиито поглед се е докоснал до работата на твореца. Мнозина са онези, които са влюбени в цветните тонове по платната му. Дори сенките в картините му са като погалени от любяща ръка. Магичната изложба можете да видите в U - P.A.R.K. Art Gallery на ул. Отец Паисий. Подарете си малко септемврийски чудеса с Шишо.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…