Как се изобразява Капана в 10 000 кв. см.?

Три поколения художници се събраха заедно в НОЩ-та, за да покажат как виждат Капана. Освен концепцията за изразяването на артистичния квартал на платно, ги свързва още нещо – всяко от платната е с размери 100х100 см. И нито милиметър повече. Това са Кирил Иванов, Михаил Анастасов и Румен Манолов, а куратор е Костадин Отонов. 

Всеки от тях трябваше да представи първоначално по 4 платна, подготвени по темата, но имаше малка промяна в плана. Така, в галерия „А+”, към момента са изложени общо 9 картини, като всеки от тях окачи с по една по-малко. Изложбата, обаче, напълно компенсира неспазването на първоначалния план и със сигурност е едно от най-пъстрите и цветни неща, които ще видите тази вечер. 

Михаил Анастасов удивява с реализма върху платната си, който ще ви накара да се взрете в тях сякаш и да се запитате дали творбите му не са фотографски. От друга страна, Кирил Иванов вижда артистичния квартал Капана по по-абстрактен начин, сякаш погледнат в отражението на счупено огледало, а цветовете, които ползва са предимно студени, навяващи меланхолия и напомнящи за онзи, някогашния Капан, преди да се прероди.

Румен Манолов се оказа приливът между другите двамата художници, който бе като свързващата нишка между стиловете на авторите. Десетки посетители се редят и към този момент, за да видят как тримата майстори на четката виждат артистичния квартал. Вие също можете да го направите. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…