Спешно: Търси се ново място за Нещото в Пловдив

Всеки, който може да предложи решение, е добре дошъл в клуба довечера

Социален клуб „Нещото“ е място събрало стотици човешки съдби, обединени около идеите за споделяне, доброволчество и благотворителност.

За гордост на жителите на втория по големина град в България това е единственият оцелял социален клуб в страната. Неговото съществуване обаче е застрашено. До дни организаторите на Нещото трябва да напуснат сегашния адрес ул."Драган Цанков" 49.

Мая Александрова – дамата с огромно сърце, която е създател и двигател на клуба се обърна към всички, които имат отношение с апел за идеи и помощ.

„Клуб Нещото бе създаден през 2013 г., за да има в гр.Пловдив активен социален център и място, където да се събират будни, търсещи и любознателни хора. Всичко започна от двама доброволци, вярващи в идеята, че съществуването на подобно място за срещи, лекции, дискусии, свободен пазар, творчество и други споделени дейности, ще спомогне за развиването на взаимопомощта, солидарността и възраждането на общочовешките ценности и отношения между хората. За да бъдат достъпни събитията за всеки един човек, който има нужда от знание, опит и вдъхновение, за тези три години цялата издръжка на клуба беше некомерсиална и основана на принципа "всеки дава според желанието и възможностите си". След 3 годишна дейност съществуването на клуба е застрашено от икономическа гледна точка. Тъй като не можем да издържим финансово на повишения наем, а и не откриваме ново място, което да можем да си позволим да наемем, е необходимо да се съберем и да решим дали да прекратим дейността си, свързана с наличие на помещение, или да намерим други начини за адаптиране към настоящата ситуация.

Срещата ще се състои на 3.02.(петък) от 18 ч. на ул."Драган Цанков" 49.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…