След Габрово (пролет), Варна (лято), и София (есен), най-дългата рисунка върху коприна на тема годишните времена гостува и в Пловдив. Имаме уникалния шанс да бъдем домакини на последния етап и да направим зимната картина с тематиката на нашия град. Децата на Пловдив ще имат възможност да представят своята идея за ценностите и традициите, за древната историята на града ни и непреходната му красота. Kартината ще кандидатства за Рекордите на Гинес!

КЪДЕ: Градски дом на културата “Борис Христов”

КОГА:
17 декември (сряда)
15.00 часа - Откриване творческото ателие за деца и възрастни – изработване на картини от копринения килим
18.30 - Откриване на изложбата - представяне на платна от коприна, които са част от най-дългата картина на България.

18 декември (четвъртък)
12.00-16.00 часа - Творческо ателие за деца и възрастни - Изработване на платна от коприна с размери 60/60 см. и представяне на финалният копринен килим изработен в Пловдив.

ПРОЕКТ: Иновативно решение на български народен килим, изработен от коприна и аранжиран с природни материали.

ОРГАНИЗАТОР: Галерия "Меланит", Пловдив
http://www.facebook.com/MelanitArt

ПОВЕЧЕ:
Инициативата на Ива Пенчева, преподавател в Детската школа по приложно изкуство Габрово-Варна за популяризиране на приложните изкуства и дарителството, започва с идеята да се създаде най-дългата рисунка върху коприна с тематиката за годишните времена . Пролетната тематика е направена от габровските деца. Рисунката продължава край летните морски вълни във Варна. Третата част от продължаването на рисунката на коприна е направена в София по време на Фестивала „Живо наследство”, традиционно организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”. По този начин, минавайки през пролетта, лятото и есента и трите града на България – Габрово, Варна и София – талантливите деца се докоснаха до майсторството на рисуването върху коприна . В тях са вплетени орнаменти от традиционния български бит , знакови и архитектурни елементи от националната ни култура и история. Така платната са достигнали 65 броя. Сега ние можем да бъдем домакини на последния етап и да направим зимната картина с тематиката на нашия град. Децата на града ни ще имат възможност да представят своята идея за ценностите и традициите, за древната историята на града ни и непреходната му красота.
http://ivapencheva.blogspot.com/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…