Спортът под открито небе събра десетки пловдивчани.

Стефка Георгиева

За седми път се проведе групова тренировка под тепетата. Организатор на събитието е Стоян Стоянов, който е познат на спортуващите и като организатор на десетки спортни събития. На груповата тренировка се събраха над 50 момчета и момичета, които демонстрираха любов към спорта и резултати от упорития си труд.

Този път събитието бе далеч по-всеобхватно от предходни години. Освен стрийт уъркаут, фрийрън и трикинг, имаше още байкъри, скейтъри, слаклайн, кендема  и девил стик.  Хората бяха превзели целия площад Съединение и в различните негови точки можеше да види нещо различно и интересно. Любопитно е, че все повече момичета и млади жени започват не само да присъстват и да наблюдават подобен род събития, но и активно да взимат участие в тях.

Без да оставя много време за почивка, организаторът Стоян, поде инициативата и събра любителите на стрийт уъркаут-а в центъра на площада за начало на тренировката. Човек със сила на характера, като неговия, не оставя място за мрънкане и оплакване, а мотивира всички наоколо за живот в повече активност.

Освен за тренировките, организаторите се бяха подготвили и със заснемането на събитието. Николай Деведжиев, познат от фрийрън средите, направи видеото за събитието, а Николай Кемрекчиев  (стрийт фитнес) се погрижи за снимковия материал. Някак неминуемо беше двете момчета, занимаващи се с фотография, да не отразят събитието, особено след като и двамата тренират активно от няколко години.

Това определено няма да бъде последното подобно събитие, имайки  предвид, че все повече млади хора стават инициатори на такъв тип мероприятия.

Снимки: Николай Кермекчиев и Мариян Паничаров

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…