Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Адриана Николова-Пе4енката и Веселин Веселинов-Еко избраха Пловдив за премиерата на комедийния им проект.

Гласът може да замести музикален инструмент, дори цял оркестър. Върху тази теза е изградено представлението Beatbox Comedy, чиято премиера е в сряда – 27-ми януари, от 20:30 часа, на сцената на Bee Bop Cafe.

Световната шампионка по бийтбокс – Адриана Николова-Пе4енката ще блесне в уникален по рода си спектакъл. Тя пристига в града под тепетата в компанията на любими комедийни актьори, от трупата на Народния театър – Тео Елмазов и Пламен Пеев. В забавния проект се включва и бас китаристът Веселин Веселинов-Еко.

Как се ражда бийтът, какво представлява, кой може да бийтва, как да се научим и да подражаваме на големите бийтбоксери ще разберем от участниците в тази съвсем нова по вид хибридна комедия, в която основна роля има зрителят, а човешкият глас е поставен на пиедестал. В хода на спектакъла - гласът, като божествена дарба ще премине през всякакви възможни и определно забавни вариации и трансформации. Ще има много звуци, бийтове, музика и смешни ситуации.

За репетициите на Beatbox Comedy, любимите концерти и любовта към бийтбокса, Пе4енката разказа на Анелия Дракова за KAPANA.BG.

Как започна 2016-та за теб?

За моя огромна радост, с почивка и сън до обяд!

Кога откри бийтбокса и какви са спомените ти за първата ви среща?

В далечната 2009-та година, мой приятел дойде при мен и направи трите основни звука. Аз помислих, че е някакъв език, след което той ми написа на едно листче как е точното му име. След като потърсих в интернет, бях омагьосана и от тогава до сега - не съм спирала.

Явно съчетанието между опера и бийтбокс се получава. На кое отделяш повече време?

С огромно съжаление си признавам, че в момента бийтбоксът заема доста по-голяма част от времето ми, но все пак се опитвам да напредвам и с операта. Определено не отделям нужното време, за да се развивам достатъчно.

Последният ти клип към песента "My Love" наскоро се завъртя в интернет и вече печели одобрението на публиката. Как минаха снимките?

Имах 2 снимачни дни. Всъщност, един ден и една нощ. Нощните снимки бяха мноооого смразяващи, тъй като беше -7 градуса, но беше вълнуващо, както винаги.

Идваш в Пловдив с двама актьори и един бас китарист. Понаучи ли ги на основни бийтбокс умения?

Вече са професионални "бийтбоксаджии"! Понякога ми е трудно да взема "думата".

Разкажи за репетициите на Beatbox Comedy! Какво да очакваме на премиерата в сряда?

Репетициите минават много весело. В крайна сметка сме се събрали, за да се забавляваме и ако има хора, които искат да се забавляват с нас, са добре дошли. Относно премиерата - елате и ще видите!

Посочи 3 любими концерта, на които си била сред публиката и преживяването е било незабравимо?

Спомням си, че бях на 4-5 години, когато майка ми ме заведе на "Два свята" на Нешка Робева. В началото много се уплаших, но майка ми обожава Нешка Робева и ме стисна за ръката и каза: "Никъде няма да ходим". В края на спектакъла бях влюбена в него и исках още. Последният концерт на Графа за УНИЦЕФ. И "Dream theater".

Все още ли никнеймът ти в скайп е pe4enkata?

Не ми остава време за скайп, но все още е този, да!

А за тенис на маса и футбол, остава ли ти време?

Не. :(

Връщаш ли се от време на време в родния Плевен? Ако работата ти не го изискваше, би ли живяла в София?

Ходя в Плевен само, ако имам участие там. Все не намирам време за красивия ми град. Бих живяла на село!

Последният подарък, който получи и подскочи от радост?

Това, че успях да си почина около Нова година и да бъда със семейството си.

Пожеланието ти към читателите на KAPANA.BG?

Ако все още не са намерили "My Love", да я срещнат скоро. :)

 

Адриана Николова–Пе4енката е световен шампион по бийтбокс при жените. От ранна детска възраст свири на пиано. Завършва Национално училище по изкуства "Любомир Пипков", със специалност – пиано и оперно пеене. Занимава се с бийтбокс от 2009 година. От 2 години преподава на деца и младежи бийтбокс. Освен познатия бийтбокс, с помощта на "луп стейшън" машина, Пе4енката изпълнява и парчетата с джаз и хип-хип звучене.

През 2012-та се явява на световното по бийтбокс в Берлин и печели титлата – Световен шампион сред жените. През 2011 печели първо място на Batle of  Rhino. Печели и трето място на конкурса в Австрия - "Император на микрофона".

Участва в песента на Графа и Бобо – "Дим да ме няма". Следват нейни самостоятелени песни - "Този бийт", "Давай да пеем". Заедно в Веско Пантелеев-Ешкенази създават нов аранжимент на "Либертанго". Любовта й към музиката я прави част от музикални проекти с ансамбъл Чинари.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…