На прага на премиерата сменят края на постановката

Остават по-малко от два часа до премиерата  на Лешникотрошачката в Дома на културата, а на сцената вътре тече трескава подготовка. Пловдив не помни кога за последно е поставяно балетно изпълнение, но екипът на Държавната опера се е постарал да запълни тази липса у зрителя. Лешникотрошачката е една от най-големите класики в това изкуство. В духа на Коледа, който се е разпрострял из всички ни, очакванията за довечера са изключителни. Декор, който те вкарва в приказката. Сняг, който в реалния живот още ни липсва, ще завие сцената с белия си воал. В представлението е включена и Госпожа Опера, която се преобразява в Снежната кралица и сътворява вълшебства заедно с майстора на играчки Дроселмайер.

Генералната репетиция е със сигурност изключително напрегнато и изпълнено с притеснения събитие. Участниците бяха изненадани с новината, че краят на представление се променя в последния момент, което обаче по абсолютно никакъв начин не ги притесни и си изиграха всичко, сякаш са се родили с тези движения. Дори и само от репетицията може да се разбере защо дни преди премиерата са били изкупени билетите за всички пет дати, в които ще се играе „Лешникотрошачката“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…