Новото заглавие на театъра на сцена утре  

След Аскеера Радина Думанян с нови трепети- премиера в Драмата

„Духът на любовта“ е новата постановка на Драматичен театър Пловдив. Премиерата ще се състои на 29.05.2015г. в Дом на културата „Борис Христов“ от 19:00ч. Младата и вече отличила се с две награди Радина Думанян е в една от главните роли на театралния спектакъл. Заедно с нейния млад колега, Тодор Дърлянов, партнират на Христо Гърбов и Албена Павлова. Постановката е на Андрей Калудов, за който младият Дърлянов се изказа особено ласкаво. Няма напрежение преди премиерата, защото така ни е постлал килимчето, господин  режисьорът, казва младият актьор.

Това е 39-тата пиеса на Нийл Саймън и по мнение на Калудов, в нея има много повече от традиционната американска драматургия. Неслучайно на Бродуей има театър, който е кръстен на Саймън. Ние сме посегнали към нещо, което е от качество на степен N, споделя режисьорът. Калудов е гост на Пловдивския театър и изказа похвали към колегите си от театъра под тепетата. Ние заживяхме като едно семейство, казва той. Сподели още, че актьорите от Пловдив бързо са придобили професионално отношение към репетиционния процес. Целият екип, който работи по това представление, очаква отзвука от публиката. С думите: „ Покланям се пред колегите от Пловдивския театър, защото условията, в които работят са изключително трудни. Чест прави на театъра, че не само работи, но е и на една челна позиция.“, завърши Андрей Калудов.

Христо Гърбов сподели, че за пръв път играе подобна роля и тя е много специална за него. Тази роля отговаря на желанието ми да направя нещо сериозно, което да ме потопи в друга концентрация, казва той. Духът на любовта витае в цялата постановка не само като чувството за любов между хората, но и към творчеството, морала и честта. Всичко в тази пиеса се мотивира от любовта.

Радина Думанян загатна за скритите неща в сюжета, но не пожела да разкрие тайните, за да могат зрителите сами да достигнат до тях. Тодор Дърлянов пък сподели, че се чувства изключително добре в този екип. Разказа, че съветите и нещата, които взима от колегите си, ще му помагат занапред.

След думите на непривично спокойния актьорски  състав, остава само да дочакаме премиерата утре, за да разберем за какво точно загатна носителката на „Аскеер“ за 2015-та, Думанян.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…