Марица Браз раздвижиха дори паветата

Мей и Gotta Project - музика като коприна

Стефка Георгиева

„Капана фест“ – ден две. Цял ден обикаляне из феста. Станах разногледа от многобройните прекрасни неща и събития, които се случват наоколо. Към феста прииждат още и още хора, които допълват цветното преживяване и вече наистина се чувствам като в Испания, само дето мога да дишам по спокойно. 

Смрачава се, сергиите се прибират и партито започва. Днес публиката е по-голяма и трудно успявам да се шмугна през тесните коридори от хора, които сърдито ме гледат докато се промушвам и настъпвам повечето от тях. 

На сцената излизат Марица Браз и публиката се сгъстява още повече, започва да свири, ръкопляска, крещи…  Концерт, на който задължително ви трябват удобни обувки. Всички танцуваха и се забавляваха искрено, децата подскачаха наоколо, други снимаха, а момчетата от ДуховИте разцепиха въздуха в Капана с фънки звученето си! Да снимам ли, да се забавлявам ли – това беше дилемата на вечерта, или поне първата. Втората беше – как да накараме Марица Браз да не напускат сцената. Публиката, упорита повече от всякога, крещеше, непозволявайки на момчетата да оставят инструментите. Който твърди, че не харесва духова музика – да отиде на техен концерт и после пак ще си поговорим по темата! Тези момчета пресъздават музиката по такъв начин, че колкото и да сте уморени, краката ви сами започват да се движат в такт с музиката. Потропват по дървената сцена, за която в даден момент си помислих, че няма да издържи под напора на всички подскачащи около мен хора. Този час музика беше епруветка, пълна с чисто щастие през вечерта. Суинг-рок, изпълнен от туба, тромбон, саксофон и барабани – Боже, дай ми сили да не се разплача на финала. Момчета, да се махате от тая сцена, че ще взема да е влюбя!

И като заговорихме за любов – след прекрасниците, излиза безкрайно романтичната в моите очи, Мей, заедно с очарователните Gotta Project. Музиката им сякаш може да бъде докосната и носи усещането на коприна или сатенени чаршафи. Ако предната вечер имаше музика за обичане, но тези очарователни хора, създават музика, на която да се обичате. Както искате го разбирайте. Чувственост и страст се носеше от гласа на Маги, която като с невидим воал покри въздуха над публиката, за да създаде една още по-интимна и вече спокойна обстановка. Никак не се учудвам, че изведнъж всички двойки наоколо се запрегръщаха и разцелуваха. Никога не съм виждала по-ясно и отчетливо колко много любов витае в пловдивския въздух, колкото през предната вечер. Любов да има! 

Финалът на Вечер две: Капана фест наближава. След прекрасната вечер, доволна и с усмивка си легнах. И с доза очакване, какво ще се случи днес.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…