Турийски Бенд и Brazz acoustic combo взривиха квартала в Нощта на  ДуховИте

Стефка Георгиева

Най-добрите от най-добрите се изявиха на новооткритата сцена в сърцето на Капана- Ядрото. Тридневният фест вдигна не само арт квартала във въздуха, но и целия централен район.

За финал сякаш организаторите бяха решили съвсем да ни оставят без дъх, като бяха отредили последната вечер за Турийски Бенд и Brazz acoustic combo, които наистина направиха едно ударно комбо на публиката с музика и настроение.

Изключително трудно ми е да коментирам двете групи музиканти по отделно, защото настроението и емоциите, които предизвикаха у мен, бяха толкова близки, че не мога да разгранича едните от другите. Хубаво е когато виждате кипящи от енергия хора в публиката, които пеят, танцуват, усмихват се и сякаш могат да продължават така цяла нощ. Още по-хубаво е когато виждате това в артистите на сцената. Хумор, забавление и уникална музика, това дълго словосъчетание би описало най-добре предната вечер.

Още в началото казах, че няма по-добро от 2 в 1 – Капана фест и ДуховИте, но тогава съвсем не очаквах, че ще стане тооолкова яко! След като и брас музиката се включи, съвсем не искам това невероятно преживяване да приключва. Но тъй като прекрасната неделя приключи, е време да приема тъжния факт, че скоро няма да видя тези музиканти заедно на една сцена. Макар че обмислям варианта да се разплача гръмко насред квартала със съвсем не тайната надежда някой да се смили над музикалната ми душа и да изпълнят още няколко парчета и тази вечер.

Крака нямам, а само усещане за невероятно напрежение глезените и прасците, но ако случайно чуя тази музика сега, захвърлям всичко и започвам да танцувам, пък ако ще 3 дни да не мога да ходя след това.

Равносметка от предната вечер: имам енергия повече, отколкото предполагах; никога не си твърде уморен за танци; ако нещо не е наред – отидете на брас и светът спира да се върти за 2 часа, докато Турийски бенд и Брас акустик комбо са на сцената.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…