Безсмъртни сме само в своята индивидуалност, каза писателят

Мислещият човек е опасен. Защото руши системи и доктрини. Като глобализацията. Ние сме безсмъртни само в своята индивидуалност, каза писателят Недялко Славов пред многобройната публика в Камерната зала на Театъра снощи. Деко излезе на сцената, за да представи последната си книга „432 херца”. Но в крайна сметка представи себе си. Човекът, творецът Недялко, когото всички толкова обичат. С типичното си чувство за хумор, с неподражаемата си лекота, с чистата си изтънченост. Снощи в Драмата властваше естетиката, и литературна, и чисто житейска. Властваше Деко.

Събитието бе част от литературния фестивал Пловдив чете. Деко е явление в съвременната белетристика. Той е в периода на най-добрите си творчески години. Той е сред най-добрите, обяви за начало на вечерта издателят на Славов- Стойо Вартоломеев. Вратите са заключени, никой няма да си тръгне от тук до 21 часа, връхлетя публиката Славов от сцената и даде ясен знак- забравете сценариите и протоколите, зарежете клишетата, „Аз съм тук и съм ваш”. Това се случи след прожекцията на документалния филм на Крум Филипов за „Поета като млад”- Недялко Славов. Пешеходната ни формула е изчерпана, каза и в лентата, и на живо Деко. Очевидно вече съм станал писател, щом се цитирам сам, разсмя залата Славов. Говори за писането, за Пловдив, за семейството, за внука, който преди два дни е казал Майна за първи път. Аз го научих, призна писателят. Глобалният човек е шашма. Летенето вече измъчва човека. Родени сме да бъдем различни, каза на своите 432 херца Недялко Славов. Вечерта завърши с пожелание към хората по седалките да не гледат телевизия, тъй като положението е станало неудържимо. А финалният акорд дойде с стиха на Деко, посветен на Кольо Карамфилов.

Очаквайте интервю с Недялко Славов

1 comment

  • Comment Link Спецназ Спецназ Юни 15, 2015

    Фанатичен писател. По пъря на безсмъртието ше видите че следващият роман ще го напише в манастир, за разкаял се интелектуалец като него, който търси опрояението за греховете си. Но не ги намира, заяото не вярва в опрощението, и не е вярвал никога.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…