Пловдив не е Венеция и няма да потънем, категорично заяви Васил Въранов

Времето в Пловдив е чудесно, 2 Cellos са тук и се срещнаха с българските медии. Пресконференцията беше открита от господин Стефан Стоянов, ръководител на отдел Култура в община Пловдив. Той приветства медиите и звездите от 2 Cellos. 

“Започваме като ангели и приключваме като дяволи, това е нашето концертно пътешествие. Миналата година свирихме в България и това е най-дивата публика, която сме имали“  - казаха музикантите, анонсирайки шоуто си в Античния театър. Срещата с двамата музиканти премина с много положителни емоции, усмивки и смях. Лука и Стиепан сформират турне, в което участията им са основно в Антични театри и с нетърпение очакват стъпването си на пловдивската антична сцена.

Третия албум на челистите излезе в началото на тази година и очакваме нетърпеливо тяхното представяне. Оказа се, че Стиепан свири още на китара и пиано. За разлика от китаристите обаче, в домовете си имат само по едно класическо чели, а на сцената излизат с електрически инструменти. „Защо не сме записали нито една песен на Металика – ами Апокалиптика, които ще гледате другата седмица вече го направиха“ – се пошегуваха „челата“ на въпроса на пловдивска медия. 

Двамата музиканти определиха концерта си като особено сериозен. Една от причините за това е историята на този театър, казаха те. 

Вратите се отварят в 18.00 часа, очакват се  4 000 човека, затова молим всички да дойдат максимално рано. Деца до 7 години влизат без билет, но с придружител. 

В края на текста можете да видите видео обръщение на Лука Шулич и Стиепан Хоузиер, което те записаха при пристигането си в Пловдив, по време на най-големия порой. Както те обещават – времето днес е прекрасно! 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…