Песните на Life Light изобщо не са забавни. В тях може да откриете много болка, много философия за живота, може да се доближите до ваши мисли, преминавали в ума ви в определен етап от съществуването ви

Паулина Гегова

Напоследък наблягаме на новата пловдивска група Life Light, но когато видим потенциал, не можем да го подминем с проста ръка. Младите хора в България имат нужда от подкрепа, за да постигнат нещо и да не напуснат пределите на родината ни.

Снощи бандата доказа, че думите, изречени и написани по нейн адрес хич не са случайни, нито изсмукани от пръстите. С първото им официално участие като едно цяло, в Bee Bop Cafe, те буквално взривиха публиката, представяйки албума си от 10 авторски парчета, всяко на английски език, с текст силен и смислен, с музика емоционална, малко тъмна, малко тъжна. Гласът на Едит Унджиян звучеше не само професионално, но и красиво. Леките трептения от голямото вълнение, което изпитваше певицата се съчетаваха перфектно с обстановката и атмосферата, а сълзите й потекоха още след първата изпята песен. Колегите й музиканти я подкрепяха с идеално боравене на инструментите, като не пропускаха да подхвърлят и по някоя друга шега, за да разсмеят публиката.

Заведението пак ни представиха добра възможност за хубаво прекарана вечер, както и докосване до стойностно изкуство, а червения килим, с който е постлана сцената се оказа собственост на самата Едит, върху когото е израснала като малка. Тази малка вметка събуди спомени у родителите й и кикот у страна на гостите.

Песните на Life Light, обаче, изобщо не са забавни. В тях може да откриете много болка, много философия за живота, може да се доближите до ваши мисли, преминавали в ума ви в определен етап от съществуването ви. Тази разновидност на алтернатив рока напомня за течението на американската музика преди няколко години, когато рок бандите с женски вокали бяха наистина почитани и пълни със сполучливи и задълбочени парчета. Нямаме търпение творчеството им да се разпространи в по-широк спектър, за да могат повече хора да му се насладят. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…