Феновете станаха на крака и танцуваха между местата за сядане на театъра

Стефка Георгиева

Великолепно откриване на Есенния салон на изкуствата спретнаха испанците от Gypsy 4ever. Те показаха, че няма такова нещо, като „твърде тясно е за танци” и раздвижиха духа и телата на млади и стари. Феновете на латино ритмите почти изпълниха местата за сядане и се наложи на моменти да се сместват едни в други, за да могат да танцуват самба и румба. Няколко от посетителите, дори се престрашиха и слязоха директно пред сцената, за да съпреживеят с пълна емоция великолепния концерт, който представиха музикантите.

Gypsy 4ever не са просто група от 3 акустични китари, един бас и барабани. Те са изстинско вдъхновение и носят страстта в кръвта си. Това, разбора се, съвсем не е достатъчно. С абсолютно майсторство, те изразяват емоциите си върху музикалните инструменти, а звученето е повече от пленително. Без значение дали свирят балада или нещо живо и игриво, можете да съпреживеете музиката заедно с тях, дори и думичка испански да не разбирате и да нямате никаква идея какво точно се пее в песните им. 

Музиката е в кръвта на циганите.  И не, цигани не е мръсна дума, защото тези момчета направиха една невероятна колаборация между характерното циганско пеене, с всички извивки и украси на гласа, и испанската музика, която звучеше в абсолютна хармония с гласа, който не позволи на нито един от присъстващите на спектакъла дори да гъкне. Преливанията от цигански ритми в испански и обратно бе непрестанно и продължи дори след 20-минутната пауза, която се състоя по средата на концерта.

Gypsy 4ever не са просто музиканти. Те предават енергията си на публиката и това се усеща особено осезаемо, макар и голяма част от посетителите да не разбираха какво точно казваха музикантите на испански. Те донесоха огромен заряд от енергия, абсолютно достоен за откриването на фестивал от такъв мащаб, какъвто е Есенният салон на изкуствата. 

Ако случайно сте пропуснали концерта, можете да видите кратко видео от него по-долу. Но ако отново се завърнат в България – не ги пропускайте!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…