Любовта към природата е чувство, което извира дълбоко от сърцето. Великото творение природа ни дарява не само със здравословен ефект, но и активира нашите креативни мисли, създава и усъвършенства у хората неподозирани умения и способности. Благотворният ефект от досега с планини, гори, реки, низини, морета и всяко едно кътче от прекрасната ни Земя се изразява чрез: постигане на физическа сила и издръжливост; развитие на бърза, адекватна и навременна мисъл съобразно природните и климатични условия; опознаване на собствените ни възможности, което е предпоставка за духовното ни осъзнаване и развитие.

Но преди да осъществим този досег с природата, е необходимо да се запознаем с полезна информация, която ще ни помогне да разберем колко важно е човекът да живее в хармония със заобикалящия го свят. Освен това ще се учим да ценим даровете на природата, да опазваме околната среда, както и да помагаме на другите.

Ще се запознаем с:

•Основни правила при поход в планината 

•Екипировка и подреждане на раницата 

•Безопасност в планината 

Заниманието е предназначено за малчугани на възраст от 4 до 14 години с препоръчително присъствие на родител или пълнолетен придружител. 

Заповядайте Малки и Големи планинари да се впуснем в едно приключение чрез интерактивни игри.

Дата: 19 януари 2016 г.

Час: 18,00 ч.

Място: Клуб Нещото

Водещ: Милена Воденичарова

Такса: доброволно дарение по желание*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Проект „ЗА МАЛКИТЕ ПЛАНИНАРИ“ представлява едно своеобразно приключение, чрез което ще се потопим в необятната природа на България, ще се гмурнем в дълбоките дебри на българската история и заедно ще се учим един друг.

Опознаването на природата, както и нашето поведение и отношение, когато сме сред планини, гори и равнини, оказва фундаментално значение за развитието на децата. Заедно ще заздравим изначалната връзка на човек с природата, защото ПРИРОДАТА Е ДОМ НА ВСИЧКИ. 

Темите обхващат основни правила при поход в планината, запознаване с маркировката, ориентиране, информация за планините в България, опазване на природата, екология, лагеруване в планината, безопасност, климатични и природни условия, както и запознаване с растителния и животинския свят в природата. 

Заниманията ще се представят на децата основно чрез интерактивен метод, който включва много игри. Този метод е доказано ефективен при възприемането на дадена информация, изгражда трайна памет, развива моториката и креативното мислене у децата и не на последно място – ще ни въвлече в едно изключително забавно и ползотворно приключение. 

Участието на родителите в походите и екскурзиите е задължително, а в интерактивните игри – силно препоръчително. Съпреживяването на едно общо приключение ще заздрави връзката родител-дете и ще бъде в помощ при възпитателния процес. От друга страна детето ще се чувства едновременно сигурно и свободно в присъствието на родителя.

Всички занимания са прецизно подбрани съобразно възрастовата граница на децата. Ще се вземат предвид и индивидуалните физически възможности на всяко дете.

~ Подробна информация за всяко едно събитие ще бъде публикувана 1 седмица преди всяко мероприятие. 

~ Всякакви доброволчески инициативи, които съвпадат с нашите цели и занимания, са добре дошли.

~ Таксите се определят своевременно за всяко едно събитие

~ Планинската застраховка се препоръчва на всички активни и бъдещи туристи.

~ Организатор и водач : Милена Воденичарова – инструктор по пешеходен туризъм, доброволец и запален планинар.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*Нещото е некомерсиално пространство за свободно споделяне на идеи, умения, вещи и се финансира единствено от хората за хората, затова всяко дарение в касичката е важно за покриване на разходите по обезпечаване на мястото и достойният живот на тези, които са в нужда.

За да продължи това място да съществува, зависи от всички нас!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…