Днес от 18.00 часа ще се състои среща – разговор с поета и журналиста Петър Краевски, на която той ще представи последната си поетична книга „Изгорени писма” в залата на Пълдин арт клуб.

Водещ: Розалия Александрова

Адрес на събитието: бул. "Христо Ботев "112

Вход свободен!

Петър Краевски е роден в Пловдив. Завършил е Английска гимназия и специалностите „Английска филология“ и „Журналистика“. Той е автор и водещ на сатиричното радио и телевизионното предаване „Петкраски“. Дългогодишен сътрудник е на редакция „Хумор, сатира и забава“ към БНР, „Златният кос“, в. „Стършел“ и др., редактор на сатирични страници в множество печатни медии. Бил е главен сценарист на предаванията „Звездно вариете“ по VTV и „В неделя със...“ по БНТ 1.

Автор е на седем книги: една с афоризми, две с хумористична поезия, две с поезия, един роман и една с хумористична проза. Получавал е много награди за поезия, журналистика и проза: първа награда в категорията „хумористично предаване“ за сатиричното си шоу „Петкраски“ и специална награда в категорията „радиопредаване за етносите“ за предаването „Етно форум“ на международния конкурс „Сребърна вълна“, Албена, 2002; националната награда „Светлоструй“ за най-добра поетична книга на извънстоличен автор за периода 2006-2008 за книгата му „Сомнамбул“ от 2006; лауреат на логото „SMS поезия” в конкурса за поезия на НДК, 2006 г.; първа награда на списание „Едно” за кратък разказ, 2007 г.

Книгопис: 

1.„Стриптийз по всяко време“, афоризми, ИК „Шут“, 1990.

2.„Вятър от консерва“, сатирични стихове и епиграми, ИК „Златен муфлон“, 1992.

3.„Ало, как сте?“, сатирични стихове и епиграми, ИК „Жанет 45“, 2001.

4.„Сомнамбул“, стихове, ИК „Жанет 45“, 2006.

5.„Чат, или Сбогуване с Аркадия“, роман, ИК „Жанет 45“, 2009.

6.„Операция „Райски газ“, хумористични разкази, ИК „Жанет 45“, 2012.

7.„Изгорени писма“, стихове, ИК "Жанет 45", 2015 г.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…