Честват 50-години от построяването на знаковата сграда с преглед на българските филми от 60-те

Кинопанорама стартира в Космос след повече от 15 години от последното такова събитие там. Тя се организира по повод 50-годишнината от построяването на знаковата сграда за културен живот. На 6 октомври започва седемдневен кино-преглед на български филми от 60-те години на изминалия век. Време, в което се ражда киното, под име Комсомол. Време, в което то  показва ясна позиция срещу конформизма, представяйки свободния дух на човека.
Панорамата на култовите БГ ленти от 60-те обаче ще върви под открито небе. Тя ще се случва в импровизирания екран в новото лятно кино-пространство. Ако дъждът ни застигне, ще се преместим вътре, в добре познатото фоайе на втория етаж, отбелязват организаторите от колектив Космос.
Прожекциите от 6 до 13 октомври ще започват всяка вечер в 19.30ч.

Илюстрация: "Българското Кино през 60-те" е рисунка на Нестор Ковачев, част от серията по филма на Бинка Желязкова "Привързаният балон" 2013, серия от 71 рисунки,  15х21 см, неро молив на хартия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…